تابلو برق هوشمند: کلیدها و قطعههای کنترل حفاظتی و همچنین تجهیزات نمایشگر در محفظهای به نام تابلو برق قرار دارند. این محفظه از جنس فلز است و هدف از بهکارگیری این ابزار نخست تأمین امنیت افراد و تجهیزات برقی است؛ همچنین کنترل و توزیع انرژی الکتریکی را بر عهده دارد. تابلو برق یکی از تجهیزات ضروری در واحدها ساختمانی است که بر طبق استانداردهای داخلی و بینالمللی طراحی و تولید میشود. این وسیله غالباً در ورودی درب ساختمان نصب میگردد و در مسیر جریان اصلی قرار میگیرد.
تابلو برقها بر اساس مؤلفههای متفاوتی دستهبندی میشوند و باتوجه به شرایط محیطی و حفاظتی و فضای لازم جهت نصب استفاده میگردند.
با پیشرفت تکنولوژی، شرکتهای طراح و سازنده تابلو برق به سمت طراحی و تولید تابلو برق هوشمند گام برداشتهاند تا با این روش نظارت و کنترل بر اجزای تابلو برق با دقت بیشتری انجام پذیرد؛ همانطور که گفته شد در انواع تابلو برقها چه از نوع تابلو برق صنعتی و چه تابلو برق ساختمانی، قطعهها و ابزارهای محافظتی و کنترلی مثل کنترل فاز، کنترل بار، کلید اتوماتیک، فیوز و… وجود دارند و گاهی نیاز است که خطاهایی که برای هرکدام از این تجهیزات به وجود میآید به مالک تابلو اطلاع داده شود تا در اسرع وقت برای رفع آن اقدام گردد.
از جمله مواردی که زیرساخت آنها باید در تابلو برق هوشمند در نظر گرفته شود میتوان به ارائهی سرویس بهینه به محصولات BMS، اضافه کردن سرخطهای جدید و تعویض قطعههای معیوب اشاره کرد؛ در ادامه مطلب به توضیح در مورد قطعههای بکار گرفتهشده در تابلو برق هوشمند میپردازیم.
دنبال تابلو برق صنعتی باکیفیت و برند معتبر میگردید؟ روی دکمه روبهرو کلیک کنید.
قطعات تابلو برق
🔴 منبع تغذیه: برق موردنیاز تابلو از طریق این منبع تأمین میگردد، این منبع برق شهر را به 30 ولت و بر مبنای SBUS به برق 24 ولت تبدیل مینماید.
🔴 رله: کنترل سیستم گرمایشی و سرمایشی و روشنایی توسط رله انجام میپذیرد.
🔴 محافظ جان: این کلید از جان افراد در برابر خطر برق گرفتگی محافظت میکند.
🔴 کلید مینیاتوری: درصورتیکه اتصالی رخ دهد یا مشکلی در جریان برق ایجاد شود، کلید مینیاتوری برق را قطع میکند و علاوه بر این تأمین برق چراغها و سایر تجهیزات برق توسط این کلید انجام میگیرد.
🔴 کابلها: برقراری ارتباط در تابلو برقها برعهده کابلها است.
🔴 ترمینال: برقراری ارتباط بین رله و سر خط، پرده برقی و سایر تجهیزات به عهده ترمینالها است؛ همچنین ترمینالها رابط بین مینیاتوریها و برق اصلی هستند.
کاربرد تابلو برق هوشمند
تابلو برق هوشمند با ایجاد ارتباط چندجانبه بین انواع تلفن، کامپیوتر و آیفون، کنترل و مدیریت مصرف را برای کاربران راحتتر میکند. تابلوهای هوشمند برنامهای دارند که بهراحتی بر روی تبلت یا تلفن همراه نصب میشود و عمل نظارت و کنترل بهآسانی انجام میشود. با این وسیله بهراحتی میتوان از میزان مصرف انرژی تجهیزات الکترونیک از طریق موبایل مطلع شد و وضعیت سیستم الکتریکی ساختمان مورد نظر را تحت کنترل داشت.
نصب این مدل تابلو باعث میشود که کاربران نیازی به اینکه به تابلو مراجعه کنند نداشته باشند و همه چیز را از راه دور بررسی نمایند. با استفاده از مقدار آمپر هر واحد تابلو برق مناسب تهیه میکنند. برای ساختمانهای بزرگ از برق سه فاز و برای ساختمانهای کوچک از برق تک فاز استفاده میشود.
در ساختمانهای مسکونی برق از تابلو مشاعات توسط ۳ رشته سیم به تابلو برق وصل میگردد. در مرحله بعد وقتی سیم به داخل تابلو برق هدایت شد، اول آن را به کلید مینیاتوری و سپس به کلید محافظ جان و نهایتاً به دیگر کلیدها وصل مینمایند.
تفاوت تابلو برق هوشمند با سایر تابلو برق
از مزایای تابلو برق هوشمند به موارد زیر اشاره نمود:
✅ موجب صرفهجویی در مصرف برق میگردد.
✅ موجب کنترل آسان سیستمهای گرمایشی، سرمایشی، روشنایی و الکتریکی میشود.
✅ امکان کنترل از راه دور به وجود میآید.
✅ موجب افزایش ایمنی و امنیت ساختمان میگردد.
✅ موجب کاهش خطر آتشسوزی میشود.
✅ باعث افزایش طول عمر وسایل الکتریکی میگردد.
✅ امکان خاموش و روشن کردن کنتاکتور فراهم میشود.
✅ امکان اعلام قطعی برق از طریق گوشی به وجود میآید.
این نمونه تابلوها نیز مانند دیگر محصولات تولیدی دارای معایبی هستند؛ بهعنوان مثال تابلو برق هوشمند سایزهای بزرگی دارند که باید جاسازی خوبی در درون ساختمان داشته باشند و مشکل برای طراحی داخلی ساختمان ایجاد مینمایند؛ همچنین بزرگ بودن تابلوها منجر به افزایش هزینههای تولیدی و قطعههای تابلوای و … میشود.
عیب دیگر این است که به سبب وجود سرخط بهجای کلید و کشیدن کابل برای کلیدها و سنسورهای هوشمند سیم کشی طولانیتر است و هزینههای لوله و سیم مصرفی در داخل واحدها بسیار زیاد است.
نکتهی دیگر اینکه متفاوت بودن سیمکشی در این مدل تابلوها، موجب سردرگمی جریان میشود و باید افراد تجربهی کافی در این زمینه داشته باشند؛ در صورت بروز خرابی در بعضی قطعهها خصوصاً رلهها، قسمتهای مهم از سیستم منزل از کار میافتند. در صورت خرابی و نداشتن گارانتی هزینههای زیادی جهت تعویض قطعه باید پرداخت گردد.
خرید تابلو هوشمند
جهت خرید تابلو هوشمند باتوجه به حساس بودن آن توصیه میشود به مراکز معتبر که دارای برندهای معتبر هستند، مراجعه فرمایید.
فروشگاه تابلو پاور با بیش از ۳۰ سال سابقهی فعالیت توانسته است محصولات باکیفیت عالی و همچنین باقیمت مناسب به بازار عرضه نماید. این شرکت سازندهی انواع تابلوهای برق بارانی، روکار، توکار، نردبان کابل، سینی کابل با همهی قطعات مربوط به آن، رکهای مخابراتی، باکسهای مخابراتی و انواع فرمهای سفارشی و سازههای فلزی و همچنین ارائه خدمات برش لیزر و پانچ CNC است.
⚠️ درباره تابلو برق سه فاز بیشتر بدانید! ⚠️
برای مشاهدهی محصولات میتوانید به سایت فروشگاه مراجعه فرمایید؛ همکاران ما آماده ارائه مشاوره و راهنماییهای لازم جهت خرید به شما عزیزان هستند. نظرات و سؤالات خود را در رابطه با مقاله تابلو برق هوشمند، با تابلوپاور درمیان بگذارید.
بهروز رسانی در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۰